Homo si bordižat – Opatijka 2024. – rezultati

Homo si bordižat – Opatijka 2024. – rezultati

Uspješno je održana 16. regata “Opatijka – Homo si brodižat” unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima koji su obilježili subotnje jutro. U Opatijsku luku doplovilo je 29 jedrilica, a više od 100 jedriličara iz Hrvatske, Slovenije te jedan iz Novog Zelanda sudjelovali su u natjecanju. Uz krstaše, pridružilo se i 5 jedrilica tradicijskih barki iz udruge Lovranska Lantina.

Start regate bio je ispred Opatijske luke u 13:00 sati, a jedrilice su se uputile prema Voloskom gdje je bila postavljena okretna plutača. Nažalost, zbog nepovoljnih uvjeta na moru, flota je uspjela stići do Voloskog, ali ne i dalje. Regata je završena u 15:00 sati uz mjestimičnu kišu i minimalni vjetar.

Nakon jedrenja, na platou ispred Jedriličarskog kluba Opatija održana je podjela nagrada za najuspješnije posade. Nagrade je uručio gradonačelnik Opatije, Fernando Kirigin. Za zabavu i dobru atmosferu pobrinuli su se Duško Jeličić – Dule sa svojim bendom Bonaca te Dražen Turina – Šajeta. Organizatori iz Jedriličarskog kluba Opatija zahvalili su svima koji su prisustvovali te poručili da se vide na 17. Opatijki u još većem broju.

Rezultate po grupama možete preuzeti ovdje